Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Οι τάσεις των χρωμάτων του φθινοπώρου – χειμώνα 2011/2012



Μην σκας και μην απορείς ποιό χρώμα θα κλέψει την παράσταση στη φετινή σεζόν Φ/Χ 2011-2012. Τα χρώματα πρωταγωνιστές είναι πολλά και συ απλά θα διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει! Ιδού οι χρωματικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν.

Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2011- 2012 Χρωματική Τάση Νο1: Τα παστέλ χρώματα
Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως τα χρώματα του φθινόπωρου και του χειμώνα δεν είναι τόσο έντονα και φανταχτερά όπως εκείνα του καλοκαιριού. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως φέτος πρέπει να περιοριστείς στο μαύρο, το καφέ ή το γκρι. Το φετινό χειμώνα τα παστέλ χρώματα έχουν την τιμητική τους και αξίζει να προτιμήσεις απαλές αποχρώσεις σε μελί, πεπονί, μοβ της λεβάντας και το ουδέτερο πορτοκαλί.

Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2011- 2012 Χρωματική Τάση Νο2: Οι φωτεινές λεπτομέρειες που θα σου ανεβάσουν τη διάθεση:
Μπορεί οι παστέλ αποχρώσεις να έχουν την τιμητική τους αλλά τα φωτεινά αξεσουάρ θα ολοκληρώσουν μοδάτα και στυλάτα το λουκ σου. Τσάντες, φουλάρια, καπέλα ακόμα και ένα ζευγάρια μπότες σε φωτεινές αποχρώσεις θα απογειώσουν το λουκ σου. Βέβαια, διατήρησε μια ισορροπία για να μην δείχνεις αστεία μέσα στο χειμώνα. Το λεμονί χρώμα κυριαρχεί ακόμα και μετά το καλοκαίρι αλλά στις πιο βαθιές του αποχρώσεις ενώ το πορτοκαλί είναι ωραίο αλλά στα αξεσουάρ και όχι να το φορέσεις από πάνω μέχρι κάτω!

Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2011- 2012 Χρωματική Τάση Νο3: το κόκκινο της Βουργουνδίας
Αν λατρεύεις το χρώμα αλλά δεν θες να υπερβάλλεις με πορτοκαλί ή λεμονί, μπορείς να ενδώσεις στον πειρασμό του βαθύ κόκκινου της Βουργουνδίας. Προσθέτει άπειρο κύρος στην εμφάνισή σου και το λάτρεψε η Βικτόρια Μπέκαμ στη συλλογή της οποίας κυριάρχησε. Εναλλακτικά μπορείς να τιμήσεις το σταφιλί, ειδικά το σταφιλί (grape του) του Οίκου "Burberry" ή το χρώμα του βατόμουρου!

Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2011- 2012 Χρωματική Τάση Νο4: Τα φανταχτερά χρώματα και υφάσματα:
Αποτελούν ιδανική λύση για τη βραδινή σου εμφάνιση απλά πρόσεξε να μην αστράφτεις από πάνω μέχρι κάτω σαν τραγουδίστρια. Ένα τοπ με παγιέτες για παράδειγμα είναι καλύτερο από ένα φόρεμα φολυ στο στρας.

Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2011- 2012 Χρωματική Τάση Νο5: το βαθύ μπλε της νυχτιάς (Midnight blue)
Το βαθύ μπλε είναι άκρως εντυπωσιακό και μπορείς να το φορέσεις από το πρωί στο γραφείο μέχρι το βράδυ στα πάρτυ.

Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2011- 2012 Χρωματική Τάση Νο6: τα ουδέτερα χρώματα
Ποτέ δεν φεύγουν από τη μόδα και ποτέ δεν είναι δύσκολο να τα φορέσεις. Το μαύρο σε αδυνατίζει και είναι αρχοντικό ειδικά όταν παίρνει μορφή πάνω σε ένα μοδάτο μικρό μαύρο φόρεμα. Το άσπρο σε συνδυασμό με παστέλ αξεσουάρ μπορεί να βγάλει τη γλυκιά εικόνα σου ενώ σε συνδυασμό με το μαύρο ολοκληρώνει ένα πιο άγριο λουκ.

Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2011- 2012 Χρωματική Τάση Νο7: τα μοτίβα
Άσε κάτω τα μονόχρωμα και πειραματίσουμε με τα διάφορα μοτίβα που είδαμε και στις πασαρέλες. Η Betsey Johnson τολμά και συνδυάζει το λεοπάρ με το καρό ή ακόμα και το λεοπάρ με μοτίβο όμοιο με δέρμα φίδι πύθωνα. Εσύ μπορείς να μην κάνεις mix and match αλλά να φορέσεις ένα μοτίβο κάθε φορά. Το καρό είναι κλασικό αλλά αν είσαι τολμηρή μυήσου στο φθινοπωρινό φλοράλ της Donatella Versace.

Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2011- 2012 Χρωματική Τάση Νο8: το colorblocking 
Το coloblocking δεν είναι τίποτα άλλο από το να συνδιάζεις δύο τουλάχιστον έντονα χρώματα μαζί σε ένα σύνολο, σε μια εμφάνιση.
Η μόδα του καλοκαιριού συνεχίζεται και το χειμώνα, μόνο που τώρα τα ανοιχτά χρώματα διαδέχονται τα πιο βαθιά, φούξια, κόκκινα, μοβ, πράσινα ακόμα και τα κίτρινα (κροκί). Αν είσαι πιο ηπίων τόνων, κάνε coloblock με ουδέτερα χρώματα (γκρι, λευκό, μαύρο και καφέ)

4 σχόλια:

Estella είπε...

τελειο post! ευχαριστώ για το τελειο σχολιο σου στο blog μου! following you now!!

Νατάσα είπε...

Αφού έχεις κάνει υπέροχη δουλειά στο blog σου!! Θα σε επισκέπτομαι πολύ συχνά!!!!!!!!! Φιλιά!!!!

Athina(Sugar Buzz) είπε...

γεια σου Νατάσα κι από το δικό σου μπλογκ!Πολύ καλές οι ενημερώσεις για τη μόδα!Καλή συνέχεια!!

Νατάσα είπε...

Καλησπέρα Αθηνά, ευχαριστώ πολύ!!!