Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Δείξτε την προσωπικότητά σας φορώντας κοσμήματα!!!!!


Τα πολύτιμα κοσμήματα για κάθε άνθρωπο αντικατοπτρίζουν κάτι διαφορετικό. Στην πλειοψηφία τους όμως τα κοσμήματα συμβολίζουν τον πλούτο και το κύρος για το πρόσωπο που τα φοράει, ειδικά σκεφτόμενοι ότι ιδιαίτερα τα παλαιότερα χρόνια τέτοια αξεσουάρ ήταν προνόμιο των εύπορων λόγω της ακρίβειας των πρωτευόντων υλικών τους. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει ως ένα βαθμό και σήμερα, αλλά η εξέλιξη στην τεχνολογία επέτρεψε τη μαζική παραγωγή πολύτιμων κοσμημάτων, ώστε να αποτελούν προσιτή αγορά και για τις χαμηλότερες οικονομικά ομάδες. 

Ως εκ τούτου, δεν είναι πλέον σωστό να λέμε ότι τα κοσμήματα είναι αποκλειστικά ένα σύμβολο πλούτου και εξουσίας αλλά είναι και ένας τρόπος να κάνουμε μια δήλωση προσωπική, να καθορίσουμε ένα στυλ μόδας, να επικοινωνήσουμε τις προθέσεις μας στους γύρω μας.

Μερικοί άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι πρέπει κανείς να δημιουργήσει μια μεγάλη συλλογή κοσμημάτων για να δημιουργήσει και να δείξει ένα προσωπικό στυλ με κοσμήματα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μόνο μερικά καλά κομμάτια αρκούν. Μια καρφίτσα για παράδειγμα από χρυσό μπορεί να ταιριάξει τόσο σε ένα καλό σακάκι, όσο και σε ένα καθημερινό τζάκετ δίνοντας απίθανο στυλ και ιδιαίτερη χροιά στο ντύσιμό σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Φυσικά, εάν θέλετε να έχετε τη δική σας συλλογή και μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, είστε ελεύθεροι να την αποκτήσετε. 

Όταν πρόκειται να φορέσετε κοσμήματα, αρκεί να θυμάστε ότι πρέπει να επιλέγετε κομμάτια που θα σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα και όμορφα. Παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της αγοράς κοσμημάτων που επιτάσσει η μόδα αλλά δεν ταιριάζουν καθόλου στο προσωπικό ύφος των ενδιαφερόμενων και το να τα φορούν καταλήγει τελικά να παράγει κάτι αρνητικό οπτικά. Επίσης, η άνεση αφορά και στο τι μπορεί να δεχτεί κάθε σώμα ξεχωριστά αφού δεν είναι σπάνιες οι αλλεργίες σε μέταλλα ή απλά η αίσθηση κούρασης από εκάστοτε κομμάτια.

Τέλος, στην επιλογή κοσμημάτων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το σχήμα του προσώπου. Τα κοσμήματα πρέπει να κολακεύουν το πρόσωπό σας. Για παράδειγμα, ένα πρόσωπο με γωνίες θα ωφεληθεί από την απαλότητα που ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με στρογγυλό σχήμα θα φέρει. Ένα στρογγυλό πρόσωπο, από την άλλη, θα αντισταθμιστεί από σκουλαρίκια με έντονες γραμμές και κυρίως μακρόστενα.